Blogger på besøk

I juni var Marita, bloggeren bak Donormamma.blogg.no (tidligere morogmamma.blogg.no), på besøk hos oss. Sønnen hennes ble ett år, og hun kom til oss for å ta babybilder av ham.

Skjermbilde 2015-09-14 kl. 15.44.30

Vi anbefalte henne, som vi gjør med flere av våre kunder, å vente et par måneder med å ta 1-årsbilder. Det er nemlig lettere å ta varierte bilder dersom barnet er litt eldre enn ett år.

Dette er fordi rundt 1-årsdagen er barna enda ganske små, og har kanskje ikke lært å stå og gå skikkelig. Selv om det er veldig søtt med bilder av 1-åringer, vil de kanskje ikke le så mye av ting på avstand. Barnet forstår ofte også mer etter et par måneder, og har gjerne sluttet med babyting som å ha hendene i munnen og lignende (du kan lese mer om dette HER).

Det er mange som tror at når barna kan gå og løpe, vil de ikke sitte i ro under fotograferingen. Heldigvis kan vi «triksene», og vi har sjeldent noe problem med dette. Selv om de kan gå på egenhånd, sitter de i ro under fotograferingen. – I det minste i en stund. Vår fotografmester Arild skal faktisk holde kurs for unge fotografer neste år, om barnepsykologi og hvordan få barna til å sitte i ro under fotografering.

Vi ble enige med Marita om å ta bilder av sønnen hennes både når han var 1 år, og når han var 15 måneder. Dette gjorde vi for å vise hvor forskjellige bildene kan være, selv om det bare er et par måneder forskjell.

I forrige måned var Marita og sønnen, som nå er femten måneder, igjen på besøk hos oss. Hun skriver på bloggen sin at det var merkbar forandring. Arild kunne tulle litt mer med barnet på avstand, og fikk tatt flere bilder av ham med et stort smil om munnen. Under kan dere se et par bilder som viser hvor forskjellige bildene ble. Da han bare var 1 år, lente han seg inntil ting, og det ble mye sittebilder. På de nyere bildene står han derimot helt på egenhånd og han hadde mye mer glimt i øyet.

Dersom dere vil lese mer om Maritas erfaringer med oss, finner dere hele innleggene HER og HER.

– Marlene

1 år:

15431 Ostbo-003 15431 Ostbo-007 15431 Ostbo-021 15431 Ostbo-009-2

5 måneder senere:

15431 Ostbo-009 15431 Ostbo-018 15431 Ostbo-025 15431 Ostbo-063

One thought on “Blogger på besøk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.